YCSG
YCSG

Kapcsolat

  Szentgyörgyi Ifjúsági Klub (SZIK)

  Erasmus+

  Széles látókör

  Interkulturális hálózat

  Ifjúság

  A Szentgyörgyi Ifjúsági Klub (SZIK) egy non – profit ifjúsági szervezet, amelyet 2008-ban alapítottak és jogszerűen regisztráltak. Székhelyünk Sepsiszentgyörgyön, Kovászna megyében található, ahol románok, magyarok és roma emberek élnek együtt, ez egy egyedülálló interkulturális város, szervezetünk elősegíti ezt az értéket, olyan projektek szervezésével, ahol e 3 etnikai csoport fiataljai kölcsönhatásba léphetnek és együtt dolgozhatnak.

  Fő célja a fiatalok tájékoztatása és képzése, az önkéntesség előmozdítása, valamint a helyi és nemzetközi ifjúsági projektek megvalósítása kulturális, oktatási, sport, önkormányzati és vállalkozói projektek révén. Helyi ifjúsági projekteket szervezünk és nemzetközi ifjúsági projektekben veszünk részt, elsősorban az Erasmus + program keretein belül. Szervezetünkben olyan tagok vannak, akik oktatók, szociális munkások, ijfúsági munkások, közgazdászok és tanárok, sok tapasztalattal rendelkező és nagyon motivált emberek. Szervezetünkben körülbelül 25 önkéntes dolgozik, akik aktívan hozzajárulnak a  programjaink sikereihez.

  Tevékenységeink: Különböző zenei és tánc műhelyeket valósítunk meg, támogatjuk a fiatal művészeket. Nem formális oktatási módszerként a zenét használjuk annak érdekében, hogy a fiatalok képessé váljanak önbizalmuk felkutatására. Tapasztalataink vannak az online eszközök és a szociális média használatáról a fiatalokkal folytatott munka során, webes szemináriumokat és online szemináriumokat szerveztünk annak érdekében, hogy több fiatal érje el otthona kényelméből. Programjainkon keresztül feltárjuk az aktív állampolgárság, az önkéntesség, a társadalmi vállalkozás különféle aspektusait, és megvitatjuk, hogyan lehetne a digitális ifjúsági munkát felhasználni az ifjúsági munka során a karrier előrehaladásának, lehetőségeinek megteremtésére. Kiváló minőségű műhelymunkákat folytatunk a helyi ifjúsági munka keretében az emberi jogi oktatás keretében, a fiatalok radikalizálódásának megelőzése érdekében. Képzünk fiatalokat a dohányzás, a drogok és az alkoholfogyasztás ellen, motiváljuk őket, hogy többet sportoljanak, egészségesebbé váljanak. A szervezetünkön belül megbeszéljük a mai helyi és globális ökológiai kérdéseket is, és megpróbálunk együttesen megoldásokat találni ezekre a problémákra, valamint a nem formális oktatás révén műhelymunkákat tartunk a csökkentésről, az újrafelhasználásról és az újrahasznosításról.

  SZIK history
  timeline

   
   
   
   
   
  02/01/2008

  Megalakulás

  Megalakult a SZIK, Sepsiszentgyörgyi Ifjúsági Klub

  02/01/2008

  Megalakulás

  Megalakult a SZIK, Sepsiszentgyörgyi Ifjúsági Klub