Brook Preloader
Connect

2005 Stokes Isle Apt. 896, Venaville 10010, USA

info@yourdomain.com

Interkulturális est

Date:
03/06/2018
Location:
Sepsiszentgyörgy
Involved people:
120
Days:
1

About the
project

03/06/2018
Sepsiszentgyörgy
120
1
ABOUT THE PROJECT

Június 3-án, nyolc órai kezdettel sor került az interkulturális estre, melynek célja, az volt, hogy különböző kultúrák képviselői, különböző országokból, megismerjék egymás kultúráját, hagyományait, történelmét, zenéit, táncait, konyáját stb.

Az interkulturális est megnyitója előtt, minden csapat időt kapott arra, hogy  tetszés szerint elrendezze, feldíszítse az asztalát, amelyre az otthonról hozott ételek, italok, édességek stb. kerültek. Megnyitó után minden ország pár percben bemutatta az országát, elmondta az ország főbb jellegzetességét, történeteket az ország történelméből, majd a rövid általános bemutató után sor került az asztalok bemutatására is. Megismertük az adott ország jellegzetés ételeit, italait, valamit azt is megtudtuk, hogy melyiket, milyen alkalomból fogyasztják az ott élők.

Az est két körből állt. Az első körben a résztvevők az országokat és az asztalokat mutatták be, főként a történelem, a hagyományok és a gasztronómia  játszott ezekben a bemutatókban fontosabb szerepet. A második körben szabad volt a kóstolás, valamint az ú.n. intekulturális szórakozás, amely során a résztvevők a hagyományos és modern énekeiket, táncaikat mutatták be egymásnak

Az interkulturális estet a Szentgyörgy Ifjúsági Klub-Háromszéki Civil Információs Centrum szervezte. A rendezvényre 2018. Május 3-án került sor, Sepsiszentgyörgyön. Az interkulturális esten 10 ország 10 szervezetének fiataljai vettek részt.