YCSG
YCSG

Contact

  Asociația Clubul Tinerilor din Sfântu Gheorghe

  Erasmus+

  Open Minded

  Rețea Interculturală

  Tineret

  Asociația Clubul Tinerilor din Sfântu Gheorghe este o organizație de tineret, non – profit, fondată și înregistrată legal în 2008. Sediul nostru se află în Sfântu Gheorghe, județul Covasna, unde locuiesc împreună români, maghiari și romi, este un oraș intercultural unic. Organizația noastră promovează această valoare organizând proiecte în care tinerii din aceste 3 grupuri etnice pot interacționa și colabora împreună.

  Principalele sale obiective sunt informarea și formarea tinerilor, promovarea voluntariatului și implementarea proiectelor locale și internaționale de tineret prin proiecte culturale, educaționale, sportive, municipale și antreprenoriale. Organizăm proiecte locale de tineret și participăm la proiecte internaționale de tineret, în principal în cadrul programului Erasmus +. Organizația noastră are membri care sunt educatori, asistenți sociali, lucrători de tineret, economiști și profesori, oameni cu multă experiență și foarte motivați. Organizația noastră angajează aproximativ 25 de voluntari care contribuie activ la succesul programelor noastre.

  Activitățile noastre: implementăm diverse ateliere de muzică și dans, sprijinim artiști tineri. Folosim muzica ca metodă educațională non-formală pentru a le permite tinerilor să-și găsească încrederea în sine. Avem experiență folosind instrumente online și social media atunci când lucrăm cu tineri, am organizat webinarii și seminarii online pentru a ajunge la mai mulți tineri din confortul caselor lor. Prin programele noastre, explorăm diverse aspecte ale cetățeniei active, voluntariatului și antreprenoriatului social și discutăm despre modul în care munca digitală a tinerilor ar putea fi utilizată pentru a crea avansare în carieră și oportunități în munca de tineret. Realizăm ateliere de înaltă calitate în cadrul activității locale de tineret în cadrul educației pentru drepturile omului, pentru a preveni radicalizarea tinerilor. Îi formăm pe tineri împotriva fumatului, a drogurilor și a consumului de alcool, îi motivăm să joace mai mult sport și să devină mai sănătoși. În cadrul organizației noastre, discutăm și problemele ecologice locale și globale de astăzi și lucrăm împreună pentru a găsi soluții la aceste probleme, iar prin educație nonformală, organizăm ateliere de reducere, reutilizare și reciclare.

  SZIK history
  timeline

   
   
   
   
   
  02/01/2008

  Fondat

  Asociația Clubul Tinerilor din Sfântu Gheorghe a fost fondată.

  02/01/2008

  Fondat

  Asociația Clubul Tinerilor din Sfântu Gheorghe a fost fondată.