YCSG
Contact

Sepsiszentgyörgy, Vár utca 50 szám

youthclubprojects@gmail.com

+40 733 672 329

Prima mobilitate virtuală în România

Data:
19/12/2020
Locația:
Sfantu Gheorghe
Participanți:
44
Zile:
12

Despre proiect

19/12/2020
Sfantu Gheorghe
44
12
Despre proiect

Asociatiai Clubul Tinerilor din Sfantu Gheorghe (ACTSG) a implementat cu succes primul proiect international on-line din Romania finantat prin programul Erasmus+. Pandemia cauzata de catre coronavirus a avut efecte negative si asupra sectorului de tineret.

Prima parte a proiectului s-a derulat in Tortoli, Italia anul trecut, unde participantii au discutat despre fenomemenul migratiei. A doua parte a proiectului a fost planificata in Romania, dar din cauza pandemiei nu a putut fi implementat conform celor planificate. Astfel proiectul a fost implementat on-line in perioada 8-19 Decembrie, fiind primul proiect organizat ca o mobilitate virtuala in Romania. La mobilitatea virtuala au participat 43 de participanti din 9 tari.

Gruman Eva-Orsolya, presedintele ACTSG a declarant: ‘Programul initial a fost replanificat atat ca durata dar si ca metodologie respectand tematica aleasa. In fiecare zi am avut 3 ore pline de activitati folosind Zoom si breakout room. Totodata am utilizat menti.com, jamboard, padlet, streamyard. Totodata am organizat si o miniconferinta on-line cu partenerii nostri in care ne-am propus sa preluam feedback-uri privind organizarea “mobilitatilor” virtuale. Desi sunt foarte multe alte tipuri de dificultati in organizarea unei mobilitati virtuale, se poate realiza cu atingerea rezultatelor propuse.’

Proiectul Dream Catchers este un proiect de mobilitate a lucratorilor de tineret, este implementat de catre ACTSG cu partneriatul unor asociatii din Italia, Anglia, Ungaria, Letonia, Turcia, Grecia, Bulgaria, Franta si Spania. Proiectul a fost finantat de catre Comisia Europeana si Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale prin programul Erasmus+.