YCSG
YCSG

Contact

  Sănătate în loc de evenimente

  Sănătate în loc de evenimente

  HÁRIT: Sănătate în loc de evenimente

  Consilii județene și locale operează de mai mulți ani un fond de tineret, cultural și sportiv, din care susțin legile organizațiilor neguvernamentale în fiecare an. Având în vedere pandemia, președinția Asociația Tinerilor din județul Covasna /HÁRIT/ propune în primul rând Consiliului Județean Covasna, dar și municipalităților din oraș și din mediul rural, să investească suma alocată pentru fondurile de cerere din acest an în sistemul de sănătate, în spitale și medicii de familie.

  Președintele HÁRIT, Kelemen Szilárd Péter, a declarat: „Mulțumim județului, orașului și municipalităților rurale pentru susținerea financiară a evenimentelor organizațiilor de tineret de câțiva ani, dar credem că sănătatea populației este cea mai importantă în starea cauzată de coronavirus. municipalitățile să utilizeze sumele alocate în acest scop pentru achiziționarea de mănuși, măști și alte echipamente de protecție. „

  În același timp, HÁRIT ar dori să le mulțumească voluntarilor care, în această perioadă dificilă, și-au riscat sănătatea ca angajați ai Serviciului Județean de Voluntariat Covasna. Tinerii au ajutat peste 60 de persoane în vârstă să ia medicamente și mâncare în prima săptămână. „Continuăm să apelăm la tineri și la ONG-uri pentru a ajuta pe toți cei care au nevoie de ei”, a adăugat președintele HÁRIT.